Jednoduchý recept

Bešamelová francouzská omáčka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 20448
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Bobkový list
0,5 ks Cibule
5 ks Hřebíček
60 g Máslo čerstvé
1 l Mléko plnotučné
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel kudrnka
1 špetka Sůl
10 g Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 331 kcal
Kilojoule 1 383kJ
7% Sacharidy 26 g
29% Tuky 21 g
3% Sodík 63 mg
18% Bílkoviny 10 g

Bešamelová francouzská omáčka postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Podlijeme vroucím mlékem, osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, pokrájenou cibuli, hřebíček, posekanou petrželku, bobkový list a tymián. Za občasného míchání vaříme 30 minut.

2

Hotovou omáčku scedíme přes jemné sítko a vmícháme do ní lžíci másla.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept