Rajská francouzská omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajská francouzská omáčka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 20449 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
3 kg | Rajčata |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 102,3mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajská francouzská omáčka postup přípravy receptu:
1 | Rajčata rozpůlíme, vybereme jádřince a pokrájíme na větší kousky. Vložíme do hrnce, přidáme máslo, osolíme a opepříme. Okořeníme petrželkou a česnekem. |
2 | Omáčku nepodléváme, rajčata obsahují dostatek vody. Přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme 25 až 30 minut. |
3 | Vzniklý protlak přecedíme přes jemné sítko nebo gázu. |
4 | Nakonec vmícháme lžíci másla. |