Jednoduchý recept

Rajská francouzská omáčka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 20449
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 stroužek Česnek
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel kudrnka
3 kg Rajčata
10 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 322 kcal
Kilojoule 1 349kJ
8% Sacharidy 30 g
30% Tuky 22 g
50% Sodík 1 g
12% Bílkoviny 7 g

Rajská francouzská omáčka postup přípravy receptu:

1

Rajčata rozpůlíme, vybereme jádřince a pokrájíme na větší kousky. Vložíme do hrnce, přidáme máslo, osolíme a opepříme. Okořeníme petrželkou a česnekem.

2

Omáčku nepodléváme, rajčata obsahují dostatek vody. Přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme 25 až 30 minut.

3

Vzniklý protlak přecedíme přes jemné sítko nebo gázu.

4

Nakonec vmícháme lžíci másla.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept