Pomerančová francouzská omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančová francouzská omáčka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 20451 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
100 ml | Curacao |
200 ml | Hovězí vývar základní |
1 ks | Pomeranče |
200 ml | Víno bílé |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 176,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Hovězí vývar základní, Pomeranče, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Curacao mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančová francouzská omáčka postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme pomeranč a půlku citronu. Kůru vložíme do kastrůlku, podlijeme vodou a vaříme 6 minut. Vařenou kůru scedíme a necháme okapat. Z pomeranče a půlky citronu vymačkáme šťávu, přivedeme k varu a ihned odstavíme. Do horké šťávy vložíme vařenou kůru a necháme louhovat. |
2 | Do jiného kastrůlku nalijeme muškátové víno, suché curacao a vývar. Necháme projít varem a ihned odstavíme. Přilijeme horkou šťávu z pomeranče a citronu i s kůrou. Promícháme a vlijeme do omáčníku. |
3 | Tato omáčka se podává k pečené kachně. Na talíři můžeme ještě ozdobit pokrm plátky čerstvého pomeranče. |