Jednoduchý recept

Pomerančová francouzská omáčka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 20451
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

0,5 ks Citrony
100 ml Curacao
200 ml Hovězí vývar základní
1 ks Pomeranče
200 ml Víno bílé
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 136 kcal
Kilojoule 569kJ
4% Sacharidy 15 g
0% Tuky 0 g
7% Sodík 137 mg
3% Bílkoviny 2 g

Pomerančová francouzská omáčka postup přípravy receptu:

1

Oloupeme pomeranč a půlku citronu. Kůru vložíme do kastrůlku, podlijeme vodou a vaříme 6 minut. Vařenou kůru scedíme a necháme okapat. Z pomeranče a půlky citronu vymačkáme šťávu, přivedeme k varu a ihned odstavíme. Do horké šťávy vložíme vařenou kůru a necháme louhovat.

2

Do jiného kastrůlku nalijeme muškátové víno, suché curacao a vývar. Necháme projít varem a ihned odstavíme. Přilijeme horkou šťávu z pomeranče a citronu i s kůrou. Promícháme a vlijeme do omáčníku.

3

Tato omáčka se podává k pečené kachně. Na talíři můžeme ještě ozdobit pokrm plátky čerstvého pomeranče.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept