Jednoduchý recept

Bordeauxská omáčka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 20452
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

150 g Morek
400 ml Omáčka rajčatová
2 špetka Pepř cayenský
1 ks Šalotka
200 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 392 kcal
Kilojoule 1 641kJ
4% Sacharidy 14 g
43% Tuky 32 g
27% Sodík 531 mg
9% Bílkoviny 5 g

Bordeauxská omáčka postup přípravy receptu:

1

Šalotku nakrájíme najemno a nasypeme do hrnce. Podlijeme vínem, opepříme a vaříme 10 až 15 minut. Přimícháme rajčatovou omáčku a ještě 2 minuty povaříme.

2

Omáčku přecedíme přes jemné sítko a přidáme vařený, najemno pokrájený hovězí morek.

3

Omáčka je vhodná ke grilovaným masům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept