Bordeauxská omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bordeauxská omáčka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 20452 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
150 g | Morek |
400 ml | Omáčka rajčatová |
2 špetka | Pepř cayenský |
1 ks | Šalotka |
200 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
20% Kalorie 392 kcal
Kilojoule 1 641kJ
4% Sacharidy 14 g
43% Tuky 32 g
27% Sodík 531 mg
9% Bílkoviny 5 g
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 538,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Morek, Omáčka rajčatová, Pepř cayenský, Šalotka, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Bordeauxská omáčka postup přípravy receptu:
1 | Šalotku nakrájíme najemno a nasypeme do hrnce. Podlijeme vínem, opepříme a vaříme 10 až 15 minut. Přimícháme rajčatovou omáčku a ještě 2 minuty povaříme. |
2 | Omáčku přecedíme přes jemné sítko a přidáme vařený, najemno pokrájený hovězí morek. |
3 | Omáčka je vhodná ke grilovaným masům. |