Jednoduchý recept

Burgundská omáčka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 20454
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

120 g Anglická slanina
1 kávová lžička Bobkový list
1 ks Cibule
200 g Máslo čerstvé
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý celý
30 g Petržel kudrnka
30 g Tymián čerstvý
1500 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 915 kcal
Kilojoule 3 826kJ
8% Sacharidy 30 g
120% Tuky 90 g
14% Sodík 272 mg
13% Bílkoviny 7 g

Burgundská omáčka postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu a mrkev na malé kostičky, petželku a tymián posekáme najemno.

2

Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme slaninu, cibuli, mrkev, tymián a petrželku. Okořeníme pepřem a bobkovým listem. Vše dusíme na másle 5 minut. Podlijeme vínem a vaříme 20 minut. Vaříme odkryté, aby se víno o třetinu vyvařilo.

3

Rozpustíme 4 lžíce másla a přimícháme do něj mouku. Touto směsí zahustíme omáčku a ještě jednou necháme povařit 5 až 7 minut.

4

Omáčku přecedíme přes jemné sítko. Vyndáme-li bobkový list, můžeme rozmixovat. Do hotové omáčky vmícháme 60 g čerstvého másla.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept