Jednoduchý recept

Bretaňská omáčka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 20455
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
600 ml Hovězí vývar základní
60 g Karotka
50 g Máslo čerstvé
35 g Mouka pšeničná hladká T 650
300 ml Omáčka rajčatová
30 g Petržel kudrnka
10 g Tymián čerstvý
300 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 244 kcal
Kilojoule 1 022kJ
5% Sacharidy 19 g
14% Tuky 11 g
40% Sodík 809 mg
11% Bílkoviny 6 g

Bretaňská omáčka postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku, rozmícháme a smažíme do zhnědnutí. Stále mícháme, aby se jíška nepřipalovala. Do jíšky přidáme jemně nakrájenou cibuli a krátce orestujeme. Podlijeme vývarem, okořeníme bobkovým listem a tymiánem, přisypeme karotku, kterou jsme pokrájeli na menší kousky. Vaříme odkryté asi hodinu. Podléváme jen tolik, aby se vývar vyvařil asi o polovinu.

2

Po hodině přidáme rajčatovou omáčku, víno, prolisovaný česnek a posekanou petržel. Povaříme ještě 10 minut. Omáčku přecedíme přes jemné sítko a ihned podáváme.

Poznámka

Omáčka je velmi vhodná k fazolím po bretaňsku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept