Jednoduchý recept

Třešňová francouzská omáčka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 20456
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Bobkový list
400 ml Kompot třešňový
1 kávová lžička Kurkuma
2 špetka Nové koření mleté
2 špetka Pepř černý mletý
15 g Pomerančová kůra
100 g Třešně
400 ml Víno portské
100 g Želé rybízové

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 511 kcal
Kilojoule 2 139kJ
14% Sacharidy 49 g
0% Tuky 0 g
1% Sodík 12 mg
2% Bílkoviny 1 g

Třešňová francouzská omáčka postup přípravy receptu:

1

Do rendlíku nalijeme portské víno, třešňovou šťávu z kompotu a nastrouhanou pomerančovou kůru. Okořeníme kurkumou, novým kořením, pepřem a bobkovým listem. Povaříme asi 15 minut. Vaříme odkryté, aby se část šťávy odpařila. Přidáme rybízové želé a vypeckované třešně z kompotu, které jsme trochu pokrájeli. Povaříme ještě 4 minuty.

2

Hotovou omáčku podáváme v omáčníku.

Poznámka

Omáčka je vhodná zejména ke zvěřině.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept