Třešňová francouzská omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Třešňová francouzská omáčka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 20456 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
400 ml | Kompot třešňový |
1 kávová lžička | Kurkuma |
2 špetka | Nové koření mleté |
2 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Pomerančová kůra |
100 g | Třešně |
400 ml | Víno portské |
100 g | Želé rybízové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 332,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 428,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Kompot třešňový, Kurkuma, Pomerančová kůra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Třešně, Víno portské, Želé rybízové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Třešňová francouzská omáčka postup přípravy receptu:
1 | Do rendlíku nalijeme portské víno, třešňovou šťávu z kompotu a nastrouhanou pomerančovou kůru. Okořeníme kurkumou, novým kořením, pepřem a bobkovým listem. Povaříme asi 15 minut. Vaříme odkryté, aby se část šťávy odpařila. Přidáme rybízové želé a vypeckované třešně z kompotu, které jsme trochu pokrájeli. Povaříme ještě 4 minuty. |
2 | Hotovou omáčku podáváme v omáčníku. |
Poznámka
Omáčka je vhodná zejména ke zvěřině.