Myslivecká omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Myslivecká omáčka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 20457 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
400 ml | Hovězí vývar základní |
50 ml | Martell cognac |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
150 ml | Rajčatová šťáva |
1 ks | Šalotka |
200 ml | Víno bílé |
200 g | Žampiony čerstvé |
30 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 490,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 674,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Šalotka, Víno bílé, Žampiony čerstvé, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martell cognac, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Petržel kudrnka, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Myslivecká omáčka postup přípravy receptu:
1 | Žampióny nakrájíme na plátky a šalotku nadrobno. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej, přidáme žampióny, šalotku a lehce orestujeme. Zasypeme moukou a ještě restujeme 2 minuty. Podlijeme koňakem, vínem, vývarem a povaříme 15 minut. Vaříme nezakryté, aby se část tekutiny odpařila. Nakonec vmícháme rajčatovou omáčku a želatinu. Posypeme sekanou petrželkou a povaříme ještě 5 minut. |
Poznámka
Omáčka je vhodná k pečenému masu.