Jednoduchý recept

Myslivecká omáčka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 20457
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

400 ml Hovězí vývar základní
50 ml Martell cognac
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Olej olivový
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
150 ml Rajčatová šťáva
1 ks Šalotka
200 ml Víno bílé
200 g Žampiony čerstvé
30 g Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 294 kcal
Kilojoule 1 229kJ
5% Sacharidy 18 g
17% Tuky 13 g
15% Sodík 293 mg
22% Bílkoviny 12 g

Myslivecká omáčka postup přípravy receptu:

1

Žampióny nakrájíme na plátky a šalotku nadrobno.

2

Na pánvi rozpálíme olej, přidáme žampióny, šalotku a lehce orestujeme. Zasypeme moukou a ještě restujeme 2 minuty. Podlijeme koňakem, vínem, vývarem a povaříme 15 minut. Vaříme nezakryté, aby se část tekutiny odpařila. Nakonec vmícháme rajčatovou omáčku a želatinu. Posypeme sekanou petrželkou a povaříme ještě 5 minut.

Poznámka

Omáčka je vhodná k pečenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept