Jednoduchý recept

Hnědá omáčka na zvěřinu

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 275 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 255 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 20458
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

750 ml Hovězí vývar základní
30 g Jíška instantní
2 kávová lžička Koření Zvěřina
3 ks Telecí nožičky
150 ml Víno bílé
500 ml Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 939 kcal
Kilojoule 3 927kJ
2% Sacharidy 6 g
22% Tuky 16 g
53% Sodík 1 g
326% Bílkoviny 183 g

Hnědá omáčka na zvěřinu postup přípravy receptu:

1

Na omáčku budeme potřebovat masovou želatinu, takže si jí připravíme den předem. Dáme vařit telecí nebo vepřové nožičky spolu se zvěřinovým kořením. Nožičky se musí vařit aspoň čtyři hodiny. Vývar z nožiček po vychladnutí zhoustne na želatinu.

2

Do hrnce nalijeme hovězí vývar a půl litru želatiny z nožiček. Přivedeme k varu, čímž se želatina rozpustí. Do horké tekutiny vmícháme jíšku a tekutinu tím lehce zahustíme. Necháme vařit asi 15 minut. Část tekutiny se tím odpaří. Podle chuti dochutíme kořením na zvěřinu a přilijeme sladké kořeněné bílé víno. Promícháme a odstavíme z ohně.

3

Tato omáčka má mírně krémovou konzistenci. Máme-li omáčku příliš řídkou, necháme ještě trochu povařit, aby se tekutina odpařila. Výborné chutí dosáhneme tím, když do omáčky přimícháme 150 ml vypečené šťávy z masa, pro které je tato omáčka určena.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept