Jednoduchý recept

Omáčka na srnčí

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 20459
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

300 ml Hovězí vývar základní
30 g Jíška instantní
200 ml Ocet vinný červený
1 kávová lžička Pepř cayenský
250 g Srnčí maso pečené
1 špetka Sůl
300 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 210 kcal
Kilojoule 879kJ
3% Sacharidy 10 g
9% Tuky 7 g
32% Sodík 643 mg
46% Bílkoviny 26 g

Omáčka na srnčí postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme vinný ocet a vaříme asi 15 minut. Část tekutiny se odpaří. Potom přilijeme oba vývary a zahustíme jíškou. Přidáme celý pepř a vaříme dalších 15 minut. Máme-li vývar málo slaný, můžeme omáčku dosolit.

2

Nakonec omáčku přecedíme přes jemné sítko a podáváme k srnčí pečeni. Do omáčky můžeme přimíchat vypečenou šťávu z pečeně. Bude mít výraznější chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept