Omáčka na srnčí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka na srnčí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 20459 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
300 ml | Hovězí vývar základní |
30 g | Jíška instantní |
200 ml | Ocet vinný červený |
1 kávová lžička | Pepř cayenský |
250 g | Srnčí maso pečené |
1 špetka | Sůl |
300 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 1,4mg |
Draslík | 354,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 104,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Ocet vinný červený, Pepř cayenský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Srnčí maso pečené, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka na srnčí postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme vinný ocet a vaříme asi 15 minut. Část tekutiny se odpaří. Potom přilijeme oba vývary a zahustíme jíškou. Přidáme celý pepř a vaříme dalších 15 minut. Máme-li vývar málo slaný, můžeme omáčku dosolit. |
2 | Nakonec omáčku přecedíme přes jemné sítko a podáváme k srnčí pečeni. Do omáčky můžeme přimíchat vypečenou šťávu z pečeně. Bude mít výraznější chuť. |