Omáčka nejvyššího lovčího - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka nejvyššího lovčího
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 20461 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
300 ml | Hovězí vývar základní |
20 g | Jíška instantní |
200 ml | Ocet vinný červený |
1 g | Pepř cayenský |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
300 ml | Vývar zeleninový |
100 g | Želé rybízové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 21,4mg |
Draslík | 203,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 50,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Ocet vinný červený, Pepř cayenský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový, Želé rybízové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka nejvyššího lovčího postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme vinný ocet, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Část tekutiny se odpaří. Přilijeme oba vývary, přidáme celý pepř a přivedeme k varu. Zahustíme jíškou a vaříme 15 minut. Omáčku scedíme přes jemné sítko. |
2 | Do jiného hrnce dáme rybízové želé a pomalu zahříváme. Postupně vmícháváme metlou smetanu. |
3 | Jakmile se želé se smetanou začne vařit, přilijeme omáčku z prvního hrnce a dobře vše promícháme. Přisolíme podle chuti. |
4 | Vaříme ještě 5 minut a můžeme podávat. |