Jednoduchý recept

Morková omáčka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 20463
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

500 ml Hovězí vývar základní
30 g Jíška instantní
40 g Máslo čerstvé
100 g Morek
1 špetka Pepř bílý
20 g Petržel kudrnka
1 špetka Sůl
500 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 405 kcal
Kilojoule 1 694kJ
4% Sacharidy 14 g
47% Tuky 36 g
49% Sodík 975 mg
14% Bílkoviny 8 g

Morková omáčka postup přípravy receptu:

1

Morek nasekáme na kostičky a povaříme 7 minut v osolené vodě. Scedíme a zatím necháme ležet.

2

Do hrnce nalijeme oba vývary a přivedeme k varu. Zahustíme jíškou, osolíme a opepříme. Přimícháme máslo a vaříme asi 15 minut, až se část tekutiny odpaří a omáčka více zhoustne. Výsledné množství omáčky je asi tři čtvrtě litru.

3

Nakonec přidáme morek a ještě 2 minuty povaříme. Do hotové omáčky vmícháme sekanou čerstvou petrželku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept