Jednoduchý recept

Omáčka s lanýži

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 20464

Ingredience

400 ml Hovězí vývar základní
20 g Jíška instantní
100 g Lanýž
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
100 ml Víno bílé
400 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 182 kcal
Kilojoule 760kJ
3% Sacharidy 12 g
14% Tuky 11 g
40% Sodík 792 mg
10% Bílkoviny 6 g

Omáčka s lanýži postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpustíme máslo, přilijeme vývary a přivedeme k varu. Vmícháme jíšku, osolíme a opepříme. Vaříme asi 20 až 30 minut, aby se část tekutiny odpařila a omáčka více zhoustla.

2

Lanýže omyjeme, očistíme a posekáme na malé kousky. Přimícháme do omáčky, naředíme sladkým kořeněným vínem a ještě jednou necháme projít varem.

3

Omáčka je vhodná na předkrmy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept