Omáčka s lanýži - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka s lanýži
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 20464 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
400 ml | Hovězí vývar základní |
20 g | Jíška instantní |
100 g | Lanýž |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
400 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 10,8mg |
Draslík | 296,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Lanýž, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka s lanýži postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme máslo, přilijeme vývary a přivedeme k varu. Vmícháme jíšku, osolíme a opepříme. Vaříme asi 20 až 30 minut, aby se část tekutiny odpařila a omáčka více zhoustla. |
2 | Lanýže omyjeme, očistíme a posekáme na malé kousky. Přimícháme do omáčky, naředíme sladkým kořeněným vínem a ještě jednou necháme projít varem. |
3 | Omáčka je vhodná na předkrmy. |