Jednoduchý recept

Pikantní francouzská omáčka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 20465
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

10 g Estragon
250 ml Hovězí vývar základní
20 g Jíška instantní
30 g Máslo čerstvé
200 ml Ocet vinný
2 ks Okurky
20 g Petržel kudrnka
2 ks Šalotka
250 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 208 kcal
Kilojoule 870kJ
6% Sacharidy 23 g
13% Tuky 10 g
24% Sodík 472 mg
11% Bílkoviny 6 g

Pikantní francouzská omáčka postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme ocet a vaříme asi 10 minut, aby se část tekutiny odpařila. Šalotku nasekáme najemno a spolu s máslem přidáme do octa. Přilijeme oba vývary a přivedeme znovu k varu. Zahustíme jíškou a vaříme 10 minut. Do odstavené omáčky vmícháme nadrobno nakrájené kyselé okurky, posekanou petrželku a estragon.

Poznámka

Omáčka je vhodná k vařenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept