Jednoduchý recept

Pepřová francouzská omáčka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 20466
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Bobkový list
50 g Cibule
250 ml Hovězí vývar základní
40 g Jíška instantní
50 g Karotka
60 g Máslo čerstvé
1 l Ocet vinný červený
15 g Pepř 4 barev
20 g Petržel kudrnka
20 g Tymián čerstvý
250 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 189 kcal
Kilojoule 790kJ
3% Sacharidy 10 g
16% Tuky 12 g
16% Sodík 326 mg
5% Bílkoviny 3 g

Pepřová francouzská omáčka postup přípravy receptu:

1

Cibuli s karotkou pokrájíme na malé kostičky, petrželku posekáme najemno.

2

Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme pokrájenou zeleninu, přidáme bobkový list a tymián. Vše krátce orestujeme asi 3 minuty. Podlijeme octem a vaříme 30 minut, aby se část octa odpařila. Přilijeme oba vývary a podle chuti osolíme. Přidáme kuličky různého pepře a přivedeme k varu. Zahustíme jíškou a vaříme 10 minut.

3

Omáčku přecedíme přes jemné sítko a vmícháme do ní lžíci másla. Výbornou chuť získáme přidáním 200 ml vypečené šťávy z masa, pro které je omáčka určena.

Poznámka

Omáčka je vhodná k pečené zvěřině.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept