Pepřová francouzská omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pepřová francouzská omáčka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 20466 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
50 g | Cibule |
250 ml | Hovězí vývar základní |
40 g | Jíška instantní |
50 g | Karotka |
60 g | Máslo čerstvé |
1 l | Ocet vinný červený |
15 g | Pepř 4 barev |
20 g | Petržel kudrnka |
20 g | Tymián čerstvý |
250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 12,8mg |
Draslík | 225,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hovězí vývar základní, Karotka, Ocet vinný červený, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Máslo čerstvé, Pepř 4 barev, Petržel kudrnka, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pepřová francouzská omáčka postup přípravy receptu:
1 | Cibuli s karotkou pokrájíme na malé kostičky, petrželku posekáme najemno. |
2 | Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme pokrájenou zeleninu, přidáme bobkový list a tymián. Vše krátce orestujeme asi 3 minuty. Podlijeme octem a vaříme 30 minut, aby se část octa odpařila. Přilijeme oba vývary a podle chuti osolíme. Přidáme kuličky různého pepře a přivedeme k varu. Zahustíme jíškou a vaříme 10 minut. |
3 | Omáčku přecedíme přes jemné sítko a vmícháme do ní lžíci másla. Výbornou chuť získáme přidáním 200 ml vypečené šťávy z masa, pro které je omáčka určena. |
Poznámka
Omáčka je vhodná k pečené zvěřině.