Hovězí závitky na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí závitky na víně
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20467 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
600 g | Hovězí maso zadní |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Okurky nakládané |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Sádlo škvařené |
50 g | Salám měkký |
40 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 106,0mg |
Draslík | 137,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Salám měkký, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí závitky na víně postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso poklademe špalíčky slaniny, salámu a okurky, stočíme do závitků a upevníme jehlami. |
2 | Závitky obalíme v hladké mouce a po všech stranách opečeme na rozehřátém sádle. |
3 | Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Přisypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Vmícháme mletou papriku, po zpěnění zalijeme trochou vody a vína, vložíme závitky a pod pokličkou je dusíme doměkka. |
4 | Během dušení závitky podléváme vodou a zbylým vínem. |
Poznámka
Podáváme s dušenou rýží nebo s vařenými bramborami.