Recept

Hovězí závitky na víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 20467
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
600 g Hovězí maso zadní
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Okurky nakládané
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Sádlo škvařené
50 g Salám měkký
40 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
100 ml Víno bílé
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 352 kcal
Kilojoule 1 471kJ
2% Sacharidy 6 g
25% Tuky 19 g
77% Sodík 2 g
64% Bílkoviny 36 g

Hovězí závitky na víně postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso poklademe špalíčky slaniny, salámu a okurky, stočíme do závitků a upevníme jehlami.

2

Závitky obalíme v hladké mouce a po všech stranách opečeme na rozehřátém sádle.

3

Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Přisypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Vmícháme mletou papriku, po zpěnění zalijeme trochou vody a vína, vložíme závitky a pod pokličkou je dusíme doměkka.

4

Během dušení závitky podléváme vodou a zbylým vínem.

Poznámka

Podáváme s dušenou rýží nebo s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept