Recept

Kořeněné hovězí závitky s vejci

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 20469
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 ks Bujón hovězí
1 ks Cibule
600 g Hovězí maso zadní
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Nové koření celé
2 g Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
30 g Sádlo škvařené
40 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 358 kcal
Kilojoule 1 496kJ
1% Sacharidy 4 g
29% Tuky 21 g
35% Sodík 697 mg
67% Bílkoviny 38 g

Kořeněné hovězí závitky s vejci postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky poklademe polovinou slaniny nakrájené na plátky a polovinami vajec uvařených natvrdo. Stočíme do závitků, upevníme jehlami a obalíme v hladké mouce.

2

Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme na sádle. Vmícháme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Vložíme připravené závitky, opečeme je po všech stranách, podlijeme trochou vody a dusíme. Během dušení přidáme koření a kousek bujónu, maso obracíme a podléváme vodou.

3

Podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept