Jednoduchý recept

Hlávkový salát se slaninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 2047
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

30 ml Ocet kvasný lihový
5 ks Salát hlávkový
50 g Slanina vepřová
10 g Sůl
30 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 40 kcal
Kilojoule 169kJ
1% Sacharidy 3 g
3% Tuky 3 g
21% Sodík 429 mg
3% Bílkoviny 2 g

Hlávkový salát se slaninou postup přípravy receptu:

1

Hlávkový salát zbavíme zvadlých listů, překrojíme jej na 4 díly a důkladně opláchneme v tekoucí vodě.

2

Do studené vody přidáme sůl, ocet a promícháme. Zálivku uchováme v chladu.

3

Při podávání máčíme hlávkový salát do zálivky, pokládáme jej na talířek a nakonec na povrchu přelijeme částečně roztavenou slaninou, nakrájenou na kostičky.

4

Takto upravený salát je vhodným doplňkem různých pokrmů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept