Recept

Vepřový guláš na zázvoru

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřový guláš na zázvoru 5 1
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 20473
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 ks Feferony
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová plec
2 polévková lžíce Voda pitná
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 466 kcal
Kilojoule 1 948kJ
2% Sacharidy 8 g
50% Tuky 38 g
14% Sodík 285 mg
39% Bílkoviny 22 g
Vepřový guláš na zázvoru

Vepřový guláš na zázvoru postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dorůžova. Přidáme omyté, na kostičky nakrájené maso, osmahneme a vmícháme rozetřený česnek a mletý zázvor. Dusíme pod pokličkou ve vlastní šťávě. Když se šťáva vydusí, maso osolíme, podlijeme trochou vody a dál dusíme.

2

Když se šťáva znovu vydusí na tuk, maso zaprášíme hladkou moukou, osmahneme ji dorůžova, zalijeme vlažnou vodou a dobře rozmícháme. Dusíme ještě tak dlouho, až maso zcela změkne.

3

Guláš na talířích posypeme očištěnými, nasekanými feferonkami.

4

Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Vepřový guláš na zázvoru
Vepřový guláš na zázvoru nám moc chutnal. Především synovi, který ho snědl plný talíř. Recept určitě doporučuji a dávám pět hvězdiček. Jen dětem nedávejte do guláše ty feferonky. I já jsem je synovi oddělala. blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept