Vepřové ragú na rajčatech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové ragú na rajčatech
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20474 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Kečup |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 ks | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
300 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
500 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 88,8mg |
Draslík | 848,9mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Rajčata, Sůl, Tymián sušený, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové ragú na rajčatech postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji. Přidáme omyté, na kostky nakrájené maso, osmažíme a dusíme pod pokličkou do vysmahnutí šťávy. |
2 | Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kousky a přidáme k masu. Osolíme je, vmícháme koření, rozetřený česnek, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Během dušení pokrm občas zamícháme a podle potřeby podlijeme vodou. V hotovém ragú má být všechna tekutina odpařená. |
3 | Nakonec přidáme podle chuti kečup a vsypeme nasekanou petrželku. |
4 | Vhodnou přílohou je dušená rýže. |