Recept

Vepřové medailonky v hrášku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 20476
Kategorie: Maso

Ingredience

1 špetka Cukr krupice
200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
40 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová kýta
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 403 kcal
Kilojoule 1 687kJ
2% Sacharidy 6 g
40% Tuky 30 g
19% Sodík 388 mg
45% Bílkoviny 25 g

Vepřové medailonky v hrášku postup přípravy receptu:

1

Z omyté vepřové kýty (nebo panenky) nakrájíme přes vlákno 12 malých medailonků. Naklepeme je, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Maso zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a vyjmeme na nahřáté talíře.

2

Olej od opékání slijeme a do pánve přidáme máslo, okapaný hrášek, cukr, asi 3 lžíce vody a vše krátce prohřejeme. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.

3

Medailonky na talířích obložíme hráškem a podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept