Recept

Telecí plec na kari s mandlemi a jablkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 20477
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Jablka
1 kávová lžička Kari koření
1 polévková lžíce Mandle plátky
80 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
500 g Telecí plec
5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 458 kcal
Kilojoule 1 916kJ
5% Sacharidy 18 g
41% Tuky 30 g
16% Sodík 315 mg
49% Bílkoviny 28 g

Telecí plec na kari s mandlemi a jablkem postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na polovině másla, vmícháme kari koření a znovu zpěníme. Přidáme omyté, na kostky nakrájené maso, osmahneme, zmírníme příkon tepla a maso zvolna dusíme pod pokličkou.

2

Když se vydusí šťáva, maso osolíme, podlijeme vodou a dusíme dál doměkka.

3

Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme jíškou připravenou ze zbylého másla a z hladké mouky. Zředíme vodou, rozmícháme a dobře povaříme.

4

Jablko oloupeme, omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Mírně je osmahneme na másle.

5

Omáčku procedíme, vložíme do ní maso, přilijeme smetanu a vsypeme plátky mandlí a jablko. Podle chuti přisolíme a krátce podusíme.

6

Vhodnou přílohou je rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept