Jehněčí na houbách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí na houbách
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20479 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
250 g | Houby čerstvé |
800 g | Jehněčí maso |
10 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 163,0mg |
Draslík | 337,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Jehněčí maso, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí na houbách postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté přední jehněčí maso i s kostmi nasekáme na kousky, znovu omyjeme a po všech stranách osmažíme na oleji. |
2 | Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme ji dorůžova a vmícháme rajčatový protlak, trochu vody, osolíme a zvolna dusíme pod pokličkou. |
3 | K téměř měkkému masu vmícháme očištěné, na plátky nakrájené houby a dusíme dál. Po chvíli přidáme mouku rozetřenou s máslem a dusíme do úplného změknutí masa. |
4 | Před podáváním pokrm posypeme nasekanou petrželkou. |