Jednoduchý recept

Hlávkový salát se smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 2048
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

10 g Cukr krupice
10 ml Ocet kvasný lihový
5 ks Salát hlávkový
10 g Sůl
1000 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 212 kcal
Kilojoule 887kJ
2% Sacharidy 6 g
26% Tuky 20 g
23% Sodík 467 mg
6% Bílkoviny 3 g

Hlávkový salát se smetanou postup přípravy receptu:

1

Hlávkový salát zbavíme zvadlých listů, rozkrájíme jej na 4 díly a pečlivě opláchneme v tekoucí vodě.

2

Do kysané smetany zašleháme cukr, ocet a sůl. Smetanu potom uchováváme v chladu.

3

Okapaný salát klademe na talíř nebo na skleněnou misku a každou porci přelijeme ochucenou smetanou.

4

Takto upravený salát je vhodným doplňkem různých pokrmů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept