Hlávkový salát se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkový salát se smetanou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 2048 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
10 g | Cukr krupice |
10 ml | Ocet kvasný lihový |
5 ks | Salát hlávkový |
10 g | Sůl |
1000 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 51,5mg |
Draslík | 139,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkový salát se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Hlávkový salát zbavíme zvadlých listů, rozkrájíme jej na 4 díly a pečlivě opláchneme v tekoucí vodě. |
2 | Do kysané smetany zašleháme cukr, ocet a sůl. Smetanu potom uchováváme v chladu. |
3 | Okapaný salát klademe na talíř nebo na skleněnou misku a každou porci přelijeme ochucenou smetanou. |
4 | Takto upravený salát je vhodným doplňkem různých pokrmů. |