Recept

Gratinované mleté bifteky s lečem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 20483
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Kečup
300 g Lečo sterilované
300 g Maso mleté - mix
125 ml Mléko polotučné
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
80 g Sýr Eidam cihla 40%
1 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 368 kcal
Kilojoule 1 539kJ
5% Sacharidy 18 g
33% Tuky 25 g
19% Sodík 378 mg
32% Bílkoviny 18 g

Gratinované mleté bifteky s lečem postup přípravy receptu:

1

Žemli nakrájíme na plátky, navlhčíme mlékem, rozmělníme a promícháme s mletým masem. Vmícháme bílek, prolisovaný česnek, pepř, sůl, vše dobře promícháme.

2

Ze směsi vytvarujeme 4 tenčí bifteky a usmažíme je po obou stranách na pánvi na oleji.

3

Na jiné pánvi na 2 lžících oleje zpěníme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, vsypeme mletou papriku, přidáme lečo, osolíme a chvíli povaříme.

4

Potom přidáme kečup a bifteky a vše podusíme 5 minut. Bifteky poklademe na plátky nakrájeným sýrem a pod pokličkou zvolna dusíme, až se sýr roztaví. Ihned podáváme.

5

Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept