Tortellini s tykvovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tortellini s tykvovou náplní
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20490 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
60 g | Cibule |
250 g | Máslo čerstvé |
24 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
36 ml | Olej olivový |
20 g | Šalvěj čerstvá |
50 g | Sýr Parmezán |
90 g | Sýr Ricotta |
400 g | Těstoviny Lasagne |
900 g | Tykev |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 166,3mg |
Draslík | 485,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 747,9mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Muškátový oříšek, Šalvěj čerstvá, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta, Tykev, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Olej olivový, Těstoviny Lasagne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tortellini s tykvovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Dobře osolenou a opepřenou tykev zalijeme 20 ml olivového oleje a necháme péct při 190 °C cca 45 minut. |
2 | Změklou tykev necháme osmažit společně s pokrájenou cibulkou na oleji. Z hotové směsi necháme okapat přebytečný olej a dáme vystydnout. Poté vmícháme ricottu, žloutek, 25 g parmezánu, muškátový oříšek a 10 g šalvěje. Osolíme a opepříme. |
3 | Plátky lasagní pokrájíme na čtverce 8x8 cm, potřeme rozmíchaným vajíčkem s troškou mléka a ihned plníme připravenou směsí. Plátek těsta úhlopříčně přeložíme a pevně stiskneme, vzniklé dva nejdelší cípy opět přeložíme k sobě a přitiskneme. Hotové tortellini necháme vařit ve velkém množství vody. |
4 | Než se těstoviny uvaří, připravíme šalvějovou omáčku. Máslo rozpustíme a necháme v něj 10 minut vylouhovat zbylou šalvěj. |
5 | Tortellini podáváme přelité šalvějovou omáčkou a posypané strouhaným parmezánem. |