Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Cannelloni s žampiony 5 1
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 20491
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

20 g Bazalka
2 g Bazalka sušená
8 stroužek Česnek
60 g Cibule
250 ml Hovězí vývar základní
144 ml Olej olivový
36 g Passata (drcená rajčata)
12 g Petržel kudrnka
40 g Prosciutto sušené
360 g Rajčata
200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
120 g Slanina vepřová
185 ml Smetana 33% (šlehačka)
36 g Strouhanka
60 g Sýr Fontina
65 g Sýr Parmezán
220 g Telecí maso mleté
400 g Těstoviny Lasagne
1 ks Vejce slepičí
220 g Vepřové maso mleté
60 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

73% Kalorie 1,440 kcal
Kilojoule 6 025kJ
26% Sacharidy 93 g
127% Tuky 95 g
52% Sodík 1 g
95% Bílkoviny 53 g
Cannelloni s žampiony

Cannelloni s žampiony postup přípravy receptu:

1

Na rozpálené oleji (72 ml) necháme osmahnout pokrájenou cibulku, 2 stroužky česneku a slaninu. Ke změklé cibuli poté přidáme houby, sušenou bazalku a maso. Směs osolíme a opepříme, za stálého míchání necháme osmažit. Poté přimícháme konzervovaná rajčata, petržel a vývar, vše necháme pod poklicí podusit cca 1 hodinu, pak sejmeme poklici a necháme vařit do vyvaření vývaru. Směs odstavíme z plotny a necháme vystydnout. Pak vmícháme strouhanku a vejce.

2

Čerstvé lasagne necháme po menším množství uvařit v osolené vodě.

3

Ze 360 g rajčat, 20 g bazalky, 6 stroužků česneku, 3 lžic passaty a 72 ml olivového oleje připravíme omáčku. Rajčata rozmixujeme a postupně přidáme nasekaný česnek, passatu, olej a bylinky.

4

Zapékací mísu vymažeme olejem a na dno přelijeme rajčatovou omáčku.

5

Plátky lasagní pokrájíme na kusy 17x12 cm, přidáme půl plátku proscuitta, posypeme fontinou a přidáme masovou náplň. Plát těsta srolujeme od kratšího konce a přendáme švem dolů do zapékací mísy.

6

Ze smetany a nastrouhaného parmezánu připravíme omáčku, osolíme, opepříme, zalijeme jí cannelloni v zapékací míse.

7

Vše pečeme 20 minut při 190 °C, před podáváním necháme 10 minut odstát.

Komentáře a hodnocení

 
LeonaP
Cannelloni s žampiony
Můžu doporučit ! Vypadá i chutná dobře!

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept