Pollo alla diavola - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pollo alla diavola
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 75 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20493 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 g | Chilli koření mleté |
1 ks | Citrony |
2000 g | Kuře |
20 g | Máslo čerstvé |
170 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
25 g | Petržel - nať |
50 g | Šalotka |
6 g | Šalvěj čerstvá |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 381,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,4mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Citrony, Kuře, Šalotka, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pollo alla diavola postup přípravy receptu:
1 | Omytá kuřata rozřízneme přes hrudní kost a rozložíme do mísy. |
2 | Olivový olej smícháme s citrónovou šťávou, nasekanou šalvějí a chilli, osolíme a opepříme. Vše dobře promícháme. Vzniklou marinádou zalijeme kuřata a necháme v chladu marinovat 30 minut, poté maso otočíme a necháme ještě 30 minut odležet v marinádě. |
3 | Máslo rozmixujeme se šalotkou, česnekem a petrželí do jemné pasty. Osolíme a opepříme. |
4 | Necháme rozehřát gril. Kuřecí maso přendáme na plech kůží dolu a grilujeme cca 10 minut, přeléváme marinádou. Poté točíme maso a postup opakujeme dalších 15 minut. |
5 | Ugrilované maso potřeme máslovou pastou a necháme grilovat ještě 5 minut do zezlátnutí. |