Bistecca alla pizzaiola - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bistecca alla pizzaiola
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20495 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
600 g | Hovězí svíčková |
40 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 g | Petržel kudrnka |
550 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 63,0mg |
Draslík | 869,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Hovězí svíčková, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bistecca alla pizzaiola postup přípravy receptu:
1 | Maso osolíme, opepříme a potřeme lžící olivového oleje, necháme stranou odstát. |
2 | Rajčata přelijeme horkou vodou a oloupeme slupky, poté je pokrájíme na menší kousky. |
3 | Na dalších 2 lžících olivového oleje osmahneme česnek, osolíme a opepříme a smažíme do zezlátnutí česneku. Přidáme rajčata a nasekanou bazalku a vaříme 5 minut. |
4 | Na zbývajícím oleji osmažíme zprudka maso, cca 2 minuty z každé strany. Poté maso poskládáme na pánev tak, aby se mírně překrývalo, přelijeme rajčatovou omáčkou a přiklopené necháme podusit 5 minut. |
5 | Servírujeme posypané petrželí. |