Dušená čočka s klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená čočka s klobásou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20496 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
3 stroužek | Česnek |
2 g | Chilli koření mleté |
60 g | Cibule |
95 g | Čočka jedlá |
4 g | Jalovec |
850 g | Klobása vepřová |
1 špetka | Muškátový oříšek |
36 ml | Olej olivový |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
185 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 157,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 600,6mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,8mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Čočka jedlá, Klobása vepřová, Muškátový oříšek, Rajčata loupaná (konzervovaná), Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená čočka s klobásou postup přípravy receptu:
1 | Klobásu necháme osmahnout na rozpáleném oleji cca 10 minut. Poté vyjmeme a k oleji přisypeme pokrájený česnek a cibuli. Smažíme do změknutí. |
2 | Z měkké cibuli vmícháme rajčata, jalovec, muškát, bobkový list a chilli. Přilijeme vodu a víno. Vše dobře promícháme a uvedeme k varu. |
3 | Do vařící se omáčky přisypeme čočku a klobásu. Přikryté poklicí necháme dusit do změknutí čočky, cca 40 minut. Občas promícháme, aby se čočka nepřipálila, v případě potřeby podlijeme trochou vody. |