Jednoduchý recept

Teplé artyčoky s vinaigrette

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 20499

Ingredience

1400 g Artyčoky
12 g Cibule
50 ml Citronová šťáva
48 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
4 g Petržel kudrnka
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 254 kcal
Kilojoule 1 063kJ
11% Sacharidy 38 g
17% Tuky 13 g
19% Sodík 388 mg
17% Bílkoviny 10 g

Teplé artyčoky s vinaigrette postup přípravy receptu:

1

Artyčoky seřízneme na spodní části tak, aby stály. Poté je necháme 40 minut povařit ve vroucí, osolené vodě, do které jsme přidali citronovou šťávu. Uvařené artyčoky necháme okapat.

2

Smícháme 2 lžíce citronové šťávy, olivový olej, pokrájenou cibuli a petrželku. Osolíme a opepříme.

3

Artyčoky naskládáme na talíře, mírně pootevřeme a přelijeme připravenou vinaigrette.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept