Recept

Vídeňské houskové knedlíky

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 20504

Ingredience

250 ml Mléko polotučné
80 g Mouka pšeničná hrubá
40 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
300 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 446 kcal
Kilojoule 1 865kJ
18% Sacharidy 63 g
20% Tuky 15 g
13% Sodík 254 mg
25% Bílkoviny 14 g

Vídeňské houskové knedlíky postup přípravy receptu:

1

Žemle nakrájíme na kostičky, polijeme rozehřátým máslem a zlehka promícháme.

2

Vejce rozšleháme s mlékem a solí a nalijeme na žemle. Přisypeme hrubou mouku, promícháme a necháme chvíli stát.

3

Z těsta vytvarujeme 8 knedlíků, vložíme je do hrnce s vařící osolenou vodou a za občasného obracení vaříme asi 10 minut.

4

Uvařené knedlíky vyjmeme a rozkrojíme na poloviny.

5

Podáváme jako přílohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept