Šunkový salát s vejci a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šunkový salát s vejci a zeleninou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20507 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata |
1 ks | Salát hlávkový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
2 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 141,4mg |
Draslík | 175,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Olej slunečnicový, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šunkový salát s vejci a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Očištěný hlávkový salát rozebereme na listy, omyjeme a po okapání nakrájíme na nudličky. Rozdělíme je na 4 talířky. |
2 | Omytá rajčata nakrájíme na dílky, uvařená vejce na kostky a oloupanou cibuli na půlkolečka. Cibuli potom spaříme vařící vodou a necháme okapat. Vše urovnáme na hlávkový salát, navrch poklademe šunku nakrájenou na hranolky. |
3 | Oloupaný česnek prolisujeme, smícháme s vodou, solí, octem, cukrem a pepřem. Zálivkou pokapeme připravený salát, povrch nakonec zakapeme olejem a salát ihned podáváme. |
Poznámka
Vejce předem uvaříme natvrdo.