Recept

Šunkový salát s vejci a zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 20507
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Rajčata
1 ks Salát hlávkový
0,5 kávová lžička Sůl
150 g Šunka dušená
2 ks Vejce slepičí
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 160 kcal
Kilojoule 671kJ
2% Sacharidy 7 g
13% Tuky 10 g
7% Sodík 142 mg
21% Bílkoviny 12 g

Šunkový salát s vejci a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Očištěný hlávkový salát rozebereme na listy, omyjeme a po okapání nakrájíme na nudličky. Rozdělíme je na 4 talířky.

2

Omytá rajčata nakrájíme na dílky, uvařená vejce na kostky a oloupanou cibuli na půlkolečka. Cibuli potom spaříme vařící vodou a necháme okapat. Vše urovnáme na hlávkový salát, navrch poklademe šunku nakrájenou na hranolky.

3

Oloupaný česnek prolisujeme, smícháme s vodou, solí, octem, cukrem a pepřem. Zálivkou pokapeme připravený salát, povrch nakonec zakapeme olejem a salát ihned podáváme.

Poznámka

Vejce předem uvaříme natvrdo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept