Plněné roštěnky na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné roštěnky na smetaně
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 20511 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
2 polévková lžíce | Kečup |
1 kávová lžička | Majoránka |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 547,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Majoránka, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Kečup, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné roštěnky na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky a naklepeme. |
2 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli orestujeme na části oleje spolu s očištěnou, na proužky nakrájenou paprikou a očištěnými, na plátky nakrájenými žampiony. Směsí poklademe připravené roštěnky, maso přeložíme, sepneme jehlami, osolíme a opepříme. |
3 | Naplněné roštěnky zprudka opečeme po obou stranách na zbylém oleji. Do výpeku vmícháme kečup, přilijeme smetanu a přidáme rozemnutou majoránku. |
4 | Opečené roštěnky na talířích přeléváme omáčkou. |