Pepřové kotlety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pepřové kotlety
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 20513 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
4 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 91,2mg |
Draslík | 554,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 338,4mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40%, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pepřové kotlety postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté kotlety naklepeme, po okrajích nařízneme a posypeme částí nadrceného pepře. |
2 | V pánvi na rozpáleném oleji opékáme maso po každé straně asi 3 minuty, vyjmeme a necháme na nahřátém talíři. |
3 | Do výpeku v pánvi vložíme oloupanou, na dílky nakrájenou cibuli, osmažíme ji a položíme vedle kotlet. |
4 | Smícháme máslo s nasekanou petrželkou a česnekem a směs poklademe na kotlety. |
5 | Oloupaná rajčata podusíme, posypeme nastrouhaným sýrem a mírně osolíme. Upravíme na talíře spolu s kotletami a vše ještě posypeme zbylým nadrceným pepřem. |