Recept

Filety ze pstruha s pepřovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 20516

Ingredience

pepřová omáčka
1 kávová lžička Koření na ryby
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
140 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř cayenský
600 g Pstruh
2 ks Rajčata
400 ml Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Šalotka
Filety ze pstruha s pepřovou omáčkou
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 783 kcal
Kilojoule 3 274kJ
6% Sacharidy 22 g
82% Tuky 61 g
20% Sodík 409 mg
66% Bílkoviny 37 g

Filety ze pstruha s pepřovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Z očištěných a omytých pstruhů nakrájíme filety, osolíme je a obalíme v hladké mouce. Porce opečeme po obou stranách v pánvi na másle.

2

Příprava omáčky: Oloupanou šalotku jemně nakrájíme a orestujeme na části másla. Zalijeme smetanou rozkvedlanou s moukou, povaříme do zhoustnutí.

3

Na zbylém másle orestujeme očištěné, na kostičky nakrájené papriky a rajčata, zalijeme scezenou omáčkou, okořeníme rybím kořením a cayenským pepřem.

4

Omáčku podáváme k opečeným filetům.

5

Vhodnou přílohou jsou špenátové brambory.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept