Filety ze pstruha s pepřovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filety ze pstruha s pepřovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 20516 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
pepřová omáčka | |
---|---|
1 kávová lžička | Koření na ryby |
140 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Pepř cayenský |
600 g | Pstruh |
2 ks | Rajčata |
2 ks | Šalotka |
400 ml | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Filety ze pstruha s pepřovou omáčkou | |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 184,0mg |
Draslík | 922,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 155,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř cayenský, Pstruh, Rajčata, Šalotka, Sůl, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření na ryby, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní), Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filety ze pstruha s pepřovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Z očištěných a omytých pstruhů nakrájíme filety, osolíme je a obalíme v hladké mouce. Porce opečeme po obou stranách v pánvi na másle. |
2 | Příprava omáčky: Oloupanou šalotku jemně nakrájíme a orestujeme na části másla. Zalijeme smetanou rozkvedlanou s moukou, povaříme do zhoustnutí. |
3 | Na zbylém másle orestujeme očištěné, na kostičky nakrájené papriky a rajčata, zalijeme scezenou omáčkou, okořeníme rybím kořením a cayenským pepřem. |
4 | Omáčku podáváme k opečeným filetům. |
5 | Vhodnou přílohou jsou špenátové brambory. |
Poznámka
Servírujeme teplé.