Krůtí maso na paprice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí maso na paprice
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 20520 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1000 g | Krůtí maso |
50 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 185,0mg |
Draslík | 774,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 132,3mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 68,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krůtí maso, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí maso na paprice postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na polovině másla. Vmícháme mletou papriku, necháme ji zpěnit a zalijeme trochou vody. Vložíme očištěné, omyté a naporcované krůtí maso i s kostmi a dusíme pod pokličkou doměkka. |
2 | Během dušení maso obracíme a podle potřeby podléváme vodou. |
3 | Měkké porce vyjmeme a šťávu zahustíme světlou jíškou připravenou ze zbylého másla a z hladké mouky. Rozšleháme a povaříme asi 20 minut. |
4 | Do omáčky přilijeme smetanu, necháme přejít varem, přisolíme a přecedíme na porce masa. Vše jen prohřejeme. |
5 | Podáváme s dušenou rýží, s těstovinami nebo s noky. |