Srnčí řízky s bylinkovou směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí řízky s bylinkovou směsí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20521 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Houby nakládané |
40 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Okurky nakládané |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
600 g | Srnčí kýta |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 59,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Houby nakládané, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí řízky s bylinkovou směsí postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté maso nakrájíme na řízky, po okrajích nařízneme, naklepeme, opepříme a potřeme olejem. Složíme je na sebe do misky a necháme do druhého dne v chladničce odležet. |
2 | Připravené řízky osolíme, zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a vyjmeme. |
3 | Ve výpeku osmahneme nasekanou petrželku. oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájenou pažitku, okurku a houby. Přidáme máslo a když se rozehřeje, směs nalijeme na řízky. |
4 | Podáváme se smaženými hranolky a rybízovým nebo brusinkovým kompotem. |