Recept

Bažant pečený s jablky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 20522

Ingredience

1000 g Bažant obecný
3 ks Jablka
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 688 kcal
Kilojoule 2 879kJ
6% Sacharidy 22 g
54% Tuky 41 g
15% Sodík 295 mg
102% Bílkoviny 58 g

Bažant pečený s jablky postup přípravy receptu:

1

Očištěného a omytého bažanta osušíme a na povrchu i uvnitř osolíme. Maso opepříme, poprášíme hladkou moukou a po všech stranách opečeme na části másla a vyjmeme.

2

Ve výpeku opečeme oloupaná, na plátky nakrájená jablka bez jádřinců a polovinu urovnáme do pekáče vymaštěného máslem. Na jablka položíme bažanta, obložíme zbylými jablky, zalijeme smetanou a přidáme zbylé máslo. Pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Během pečení bažanta obrátíme a přelijeme vypečenou šťávou.

3

Vhodnou přílohou je dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept